Bergkvara Gäddfestival


Bergkvara Gäddfestival 2016

Bergkvara Gäddfestival 2016

22-23 oktober
3 st Priser, Lagtävling, längsta/enskild och flugfiske
Kostnad 150:-

För er som vill anmäla er redan nu till Bergkvara Gäddfestival så kan ni fylla i detta formuläret. https://goo.gl/forms/R9vJW2AXJtCp4B4W2
Det går att göra på plats också men för att spara tid så kan ni göra det redan nu.

Lagtävlingen så är de den sammanlagda längden av lagets tre längsta gäddor som vinner.
I den enskilda tävligen är det den som fångar den längsta gäddan som vinner
Flugfiske så är det den som fångar den längsta flugfångade gäddan som vinner.

Betalning sker till
Bankgiro: 529-1463 - Märk betalningen med namn och Gäddfestival
Eller via swish 123 269 43 21

Här finns reglerna att läsa

Regler
Fiskemetoder: Spinnfiske och flugfiske.
Trolling och mete förbjudet. Endast ett aktivt spö per person. Fiske får ske från land, båt eller med vadare.

Endast catch and release är tillåtet. Efter mätning och snabb fotografering skall fisken sätta tillbaka levande. Tänk på att återutsätta fisken varsamt.

Mätning:
Minimilängd för att gäddan skall vara godkänd är 70 cm. Endast foton med mätbräda från oss är godkända. Fisken skall fotograferas så att man ser hela fisken och så att man ser totala längden tydligt. Vid fångst av en potentiell vinnarfisk så ta gärna någon bild med fisk och fångstman. Tveksamma bilder blir inte godkända, juryns beslut kan inte överklagas. Mätbrädan skall återlämnas tillbaka till tävlingsledningen efter avslutat fiske på söndagen.

Säkerhet
Max 4 tävlande per lag. Alls tävlande från båt skall bära flytväst eller annat flytplagg. Visa hänsyn till andra fiskare och följ fartbegränsningar och andra fiskebrstämmelser. Arrangören står inte som ansvarig för eventuella dödsfall, olyckor eller skador. Det är upp till den tävlande att ansvara för sin egen säkerhet. Om någon tävlande är försenad och inte hinner till sluttiden kl 14:00 på söndagen skall tävlingsledningen informeras. Om inte detta görs kommer tävlingsledningen larma sjöräddningen. Ev kostnader för falsklarm beroende på att deltagaren inte hört av sig betalas av deltagaren själv.

Tävlingsområde
Bifoga karta
Från Hagby udde i norr till Grisbäcksudde i söder.
Fredningsområden
Det är den tävlandes eget ansvar att att man inte fiskar i fredningsområden.
Exempelvis
  • Halltorpsån - 500m
  • Bruatorpsån - 500 m
  • Brömsebäcken - 500m
  • Hagbyån - 500m

Program
Plats: Sjöklubbens stuga vid Dalskärs camping

Kl 06.30 öppnar vi lokalen för anmälan. Här får man mätbräda och informationsblad med regler och annan viktig information. Varje deltagare får också ett startnr.

Kl 08:00 startar tävlingen. Båten kan vara ilagd tidigare men man måste komma till Dalskärs camping för anmälan för att delta i tävlingen.

Kl 10:00 är det stängt för anmälan.

Fisket pågår fram tills kl 17:00 efter det skall fisket avslutas.  
Efter 19:00 öppnar resturangen för “After Pike” möjlighet att äta och dricka gott finns.

Under söndagen börjar fisket kl 07:00 och varje deltagare väljer själv när de vill påbörja sitt fiske. Fisket skall avslutas kl 13.00 och kl 14:00 samlas vi åter i klubbstugan. Kl 15:00 håller tävlingsledningen prisutdelning.

----------------------------------------------------

Information
Boende på campingen är möjligt, stuga utan WC men med servicetoalett.
Bokning i förväg krävs, senast 2 veckor innan tävlingen.
Pris 200:- per person

Möjlighet finns att äta mat på lördagskvällen i Dalskärs campings resturang. “After Pike” på lördagen

Vill man köpa en färdig gäddfluga på tub specialdesignad för tävlingen och vattnen här. Pris 100:-
Ev finns möjlighet till specialdesignat gummibete för festivalen
Pris 150:-

Kaffe och korv kl 14:00 på söndagen innan prisutdelningen

Kaffe och bulle vid anmälan
Vill ni läsa om 2015 års gäddtävling så "scrolla" nerBergkvara Gäddfestival 2015Tävlingen är avslutad och totalt var det 62 st deltagare och runt 150 gäddor fångades. Vinnarfisken var på 107 cm och fångades av Robin Nilsson, stort grattis! 
Välkommen till Bergkvara Gäddfestival, en fisketävling som hålls av nystartade föreningen Torsås Sportfiskeklubb i Bergkvara den 24-25 oktober!
Bergkvara Gäddfestival hålls den 24-25 oktober på Dalskär i Bergkvara. Dalskärs Camping håller öppet så möjlighet finns att hyra stuga. Fisket kommer ske runt Bergkvara och de som vill fiska från båt kan ta med sig sina båtar då det finns sjösättningsramp. Det finns också gott om fina ställen att fiska ifrån land på längs med kusten.

Det kommer att vara en tävling där man kan vinna fina fiskeprylar från sponsorer. Regler är enkla och det är den längsta gäddan som vinner och endast catch and release gäller. Fisken skall återutsättas försiktigt och fisken skall fotograferas. Anmälningsavgiften är 100:- och anmälan sker på mail till torsassportfiske@gmail.com. Det kommer också att gå bra att anmäla sig på plats. För att betala in anmälningsavgiften i förskott kan ni betala in till

Bankgiro: 529-1463 - Märk betalningen med namn och Gäddfestival

Tid för start är 8:00 på lördagen den 24 oktober och sluttid är den 25:e oktober kl 15:00
Prisutdelningen sker mellan 16.00 - 17.00 i Dalskär.
Man fiskar båda dagarna eller bara någon av dagarna men viktigt är att vara på plats vid prisutdelningen då vinnaren koras. Första priset går till den som fångat den längsta gäddan, men det kommer också att vara ett pris för den längsta flugfångade gäddan samt några priser som lottas ut bland de tävlande.

På kvällen på lördagen kommer förmodligen Dalskärs camping hålla öppet så man kan komma dit och äta god mat och snacka fiske, lite "After Fishing".

REGLER
Boende
För er som vill ha boende under festivalen kommer Bergkvara vandrarhem att erbjuda ett särskilt erbjudande till alla som deltar i fisketävlingen.

För 500 :- per person ingår detta
Övernattning, lakan, städning,frukost. I priset ingår även att alla får fylla på sina kaffetermosar och ta med frallor och bullar till sitt förmiddagsfika på söndagsmorgonen!
Boka boende på deras hemsida.

För er som vill bo på Dalskärs camping så har de också stugor till förfogande men där krävs det anmälan i förväg gärna så snart som möjligt. Hör av er till torsassportfiske@gmail.com 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar